Greece Mystras

Storslagna upplevelser bland den grekiska forntiden

Det är nästan omöjligt att överskatta Greklands kulturella och historiska betydelse. De människor som bodde där för tusentals år sedan har genom deras idéer, deras teknik och deras sätt att tänka i stor utsträckning format den västerländska civilisations öde. Hela landet är en skattkista av gamla städer, tempel, otroligt vackra landskap, oemotståndlig mat och välkomnande leenden. En resa till Grekland motsvarar en resa genom tiden och ingen brist på oförglömliga upplevelser väntar på dem som besöker.

Våra vänner på Scandorama erbjuder en 8-dagars lång bussrundresa på Greklands framstående höjdpunkter, inklusive gamla tempel och ruiner, blomstrande och spännande städer och några av landets bästa kulinariska läckerheter. Läs vidare för bara en smak av vad du kan uppleva på denna fascinerande turné.

Greece Akropolis

Aten

Athenarna lever sina liv bland gamla landmärken (kronans av Akropolis storhet), med sin stora historiska betydelse i varje aspekt av det dagliga samhällslivet. Parthenon, byggd för över 2500 år sedan till ära av gudinnan Athena, sitter ovanpå Akropolis som ett monument till stadens förflutna och en påminnelse om dess plats i världshistoria. Aten är en stad full av energi som finner utlopp i konst och kultur, samt ett aktivt offentligt liv där frilufts caféer, barer och restauranger tar det centrala steget.

Greece Athens

Delfi

Även om det inte hade blivit valt som Apollons helgedom, skulle Delfi säkert ha blivit en oemotståndlig turistattraktion. Den fantastiska klipplatsen ger en mycket speciell atmosfär till ruinerna av detta stora tempel, som en gång innehöll en stig belagd med statyer begåvade från de mäktigaste stadstaterna i Grekland, från Aten och Sparta till Marathon och Thebes.

Greece Delphi

Olympia

Resan genom antiken fortsätter i Olympia, en gammal helgedom och synen av de första olympiska spelen som hölls vart fjärde år från det 8:e århundradet f.Kr. till 4:e e.Kr. till ära av gud Zeus. Det är fortfarande möjligt att besöka de platser där de starkaste och snabbaste företrädarna för de gamla stadstaterna konkurrerade med varandra i fysiska tävlingar – varav några fortfarande ingår i de moderna olympiska spelen – vilket gör det till en av de viktigaste arkeologiska platserna i landet.

Greece Olympia

Kalamata

En resa till Grekland bör under inga omständigheter bestå av minst ett besök till gamla ruiner. Därefter en tur för att smaka på den delikata olivolja som odlas i regionen. Kalamata är näst största staden på Peloponnes halvön, en plats som inbjuder till sina bra restauranger och trevlig atmosfär som det är för sina stränder och olivlundar. Ett besök hos en av dessa olivproducenter är en fascinerande (och läcker) upplevelse som du inte vill missa.

Greece olive

Scandoramas bussrundresa i Grekland gör det möjligt för besökare att uppleva allt detta och mycket mer. Man har en guide under hela resan och Scandorama tar hand om alla boenden och transporter (och till och med de flesta måltider). Ett gott bolag och en oförglömlig semester. Det är det enklaste, mest omfattande och mest oroliga sättet att upptäcka detta underbara land.