Croatia Dubrovnik

Underbara stränder och sagolika städer – Kroatiens oändliga charmar

Som en av världens främsta semestermål, Kroatien kombinerar enastående naturskönhet – i form av höga berg och kristallklart vatten längs den klippiga Adriatiska kusten – med ett rikt kulturellt och historiskt arv i städer som Dubrovnik, Split och huvudstaden Zagreb. Våra vänner på Scandorama erbjuder en omfattande 13-dagars bussresa runt detta vackra land. Du får alltså en chans att se och uppleva det bästa som landet har att erbjuda. Läs vidare för att lära dig mer om vad du kan upptäcka på denna otroliga turné.

Croatia Split

Ljubljana

Turen i Kroatien börjar egentligen inte i Kroatien, utan i huvudstaden i grannlandet Slovenien. Ljubljanas charm är otänkbar – Från de oemotståndliga flodstränderna av floden Ljubljanica till det eleganta slottet på den höga kullen. Men det är också en dynamisk och nyskapande stad, med namnet “Green Capital of Europe 2016”, med en befolkning på över 50 000 studenter som håller staden aktiv och spännande. Ljubljanica-flodens ljuva vindar sprider sig genom gamla stan, dess vatten flankeras på båda sidor av en rad charmiga kaféer, restaurangterrasser och fotgängare. Det är helt enkelt en av de mest angenäma och livliga huvudstäderna i världen.

Croatia Ljubljana

Split

Atlanten sträcker sig över den historiska staden Split. Folket i Split hävdar att deras stad är “den vackraste i världen”, och de kommer att göra sitt yttersta för att övertyga dig om detta. Kroatiens näst största stad är ett perfekt urval av dalmatiska boende, tradition och modernitet. Du kan hitta underbara restauranger och kosmopolitisk shopping bredvid gamla palatset och vandra genom smala gränder där människor har bott i tusentals år, medan de dramatiska kusterna och det turkosa vattnet i Adriatiska havet ger en fantastisk bakgrund till staden.

Croatia Split

Hvar

Med över 2700 soltimmar varje år, är Hvar en av Kroatiens populäraste stranddestinationer. Här finns mängder av exklusiva hotell, eleganta restauranger och strandälskande resenärer. Men ön erbjuder mer än bara sommartid. Även slående landskap, gamla byar, vingårdar, oändliga lavendelområden mot inlandet och fantastiska dolda vikar i söder. De mindre kuststäderna Stari Grad och Jelsa är mer relaxa och definitivt värda ett besök för en mer avslappnad upplevelse.

Croatia Hvar

Dubrovnik

Det finns inte mycket kvar att säga om Dubrovnik som inte har sagts redan. Den förbluffande skönheten i den historiska Gamla stan, omgiven av en fantastisk medeltida vägg och klingad mellan frodiga gröna berg och kristallklart blått vatten, är en syn att se. Det är ingen överraskning att det valdes som en filmplats för serien Game of Thrones, eftersom det ser ut som något rakt ur en saga.

Croatia Dubrovnik

Zadar

Nästan helt omgiven av det Adriatiska varma vattnet. Zadar centrum har romerska ruiner, medeltida kyrkor, kosmopolitiska kaféer och kvalitetsmuseer. Det är ett grundligt kosmopoliskt utrymme som har mängder med personlighet, full av rik arkitektur trots sitt turbulenta förflutna och erbjuder några av de bästa seglingsutflykterna längs västra kusten av Kroatiens dalmatiska region. Dess solnedgångar är också legendariska, vilket gör den till den perfekta platsen att varva ner för romantiker, unga som gamla. Staden är omgiven av moderna marinor. En oförglömlig utsikt sträcker sig över Pašman kanal och dess utspridda öar. Den närliggande staden Biograd na Moru är ett välkänt turist- och nautiskt centrum.

Croatia Zadar

Zagreb

Även om de ofta överskuggas av närliggande destinationer, särskilt de lockande stränderna på kroatiska kusten, har Zagreb all den kultur, konst, musik, arkitektur och gastronomi du kan förvänta dig från en stor huvudstad. Det är väldigt mycket en stad med en utomhuslivsstil, där både invånare och besökare besöker de livliga torgen och utomhuskaféerna runt om i staden. Med unika museer och gallerier, vacker arkitektur och en unik själslig och glädjefull atmosfär, är det det perfekta stället att avsluta ett besök i Kroatien.

Croatia Zagreb

Scandoramas bussrundresa i Kroatien gör det möjligt för besökare att uppleva allt detta och mycket mer. Guiden kommer under hela resan ta hand om all boende och transport (och till och med de flesta måltider), såväl en oförglömlig semester. Det är det enklaste, mest omfattande och mest oroliga sättet att upptäcka detta underbara land.