Blekinge cover

Alle Blekinges farver

Blekinge byder på en naturlig skønhed i form af vilde skove, blomstrende marker og frodige ege. Dens løvtræskyst og skærgård er enestående i hele Sverige. Blekinge er det perfekte sted at tage på øhop, dyrke solen på skærgårdsklipper, sandstrande, søer, vildmark, dybe skove og grønne enge. Hvis ikke det er tilstrækkeligt, skal du også vide, at solen skinner lidt mere i Blekinge end noget andet sted i Sverige, så du har mere tid til at nyde dens skønhed.

Blekinge cover

Når foråret kommer, fremviser regionen den perfekte sammensætning af skov og hav, hvor nuancer af blåt, grønt og brunt beriges af sollyset. Dagslyset er en del af denne forening: Havet er det enorme spejl, som reflekterer sollyset, fordeler og spreder det gennem træerne med en sådan kraft, at alle skygger forsvinder og giver et fortryllende farvespektrum. Det bringer lys til hver eneste del af de mosbeklædte sten og den tætteste skov.

Blekinge pier

Løvskovskysten er et helt enestående skue fyldt med blomstrende liv, som skaber glæde for både krop og sjæl. Prøv at glide fredfyldt hen over det stille vand, fiske fra din egen bro, deltage i spændende jagteventyr eller opleve den skønne landsby på cykel eller til fods. Det er bare skønt. Oplevelsesparken Barnens Gård er et paradis for legesyge børn. Det er et sjovt dagseventyr for hele familien. Gå ikke glip af vandparken med opvarmede bassiner og afslappende øer. Nyd at bade i den vilde flod og strømkanalen, eller kast dig ud i lianer og på rutsjebaner med udsigt over den smukke og farverige natur. Hvis du er kunstinteresseret, skal du besøge Susanne Demånes udstillinger for at lære mere om farver og fremstillingen af hendes smukke kunstværker.

Blekinge rocks

Lev i det fri

I Blekinge er sommeren lig med eventyr. Hvis du gerne vil ro over en glitrende sø, opleve duften af skov eller sove under himlens stjerner, kan du benytte dig af regionens naturlige element. Ellers er camping det bedste alternativ, hvis du vil omgive dig med stilhed og ro i regionens natur sammen med familien. Tredenborgs Camping er en stille og hyggelig familiecamping, som ligger på en unik plads ved strandkanten mellem Blekinges birkeskov og havet, bare 3 km fra Sölvesborgs centrum. Hav- og vandmyndighederne har givet stedet betegnelsen “højeste kvalitet”, og campingpladsen byder på en lavvandet, børnevenlig strand og en hyggelig legeplads, som viser en pittoresk lille by med et bredt udvalg af butikker, koncerter og kulturelle aktiviteter for besøgende i alle aldre og med alle interesser.

Blekinge lake

Sturkö er en perle i Karlskronas skærgård, en naturskøn ø med Sturkö Camping, som er en familiecampingplads, hvor du kan nyde godt af Blekinges vand og smukke natur. Tag på bådtur i skærgården, og find din helt egen klippe på en af øerne, hvor du kan bade og sole dig. Og hvis du vil opleve den svenske sommer på rigtig vis, skal du besøge Hälleviks Havsbad, som er et paradis for hele familiens sommerferie, hvos du kan nyde smukke dage på stranden og hyggelige udflugter om eftermiddagen. En anden fantastisk beliggende campingplads ved Blekinges største sø, Halen, er Halens Camping. Her tilbydes en række aktiviteter såsom cykling, udlejning af både og kanoer, løbe- og vandrestier og et smukt landskab, som indbyder til herlige udflugter.

Blekinge cabin

Udforsk øerne

Mulighederne i Blekinge er uendelige! Et andet eventyr, som du ikke må gå glip af, er byen Karlskrona og dens skærgård. Karlskrona er opført på 33 øer og er det perfekte sted at slappe af og oplade batterierne, inden du går ombord på den nye hop-on-hop off båd, som sejler mellem den indre bys øer med sine charmerende omgivelser og lyse farver. Hasslö er også kendt som “Lille Hawaii” takket være dens solrige vejr, vide strande og blå vand. Kun en time fra Karlskrona ligger Sveriges sydøstligste øgruppe Utklippan. Den består af to lavtliggende skær – Norraskär og Södraskär. Mellem de to skær findes et højt tårn, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over det omgivende landskabs farver. I vest ligger den mindre ø Tjurkö, som også kan besøges i bil. Den byder blandt andet på en historisk promenade langs stenkajen. Senoren har ligesom Hasslö, Utklippan og Tjurkö dejlige badesteder med sandstrand og kaj (perfekt til picnic) og en smuk beskyttet kyst rundt om øen, der er velegnet til roning.

Blekinge fishing

Så er det spisetid!

I lighed med landskabet sætter Blekinges mad også kulør på bordet. Selvom det ikke er et stort len i Sverige, kan det alligevel byde på et bredt udvalg af lokale produkter. De forskellige grøntsager, rodfrugter, fisk, havkrebs, gedemælksprodukter og kødprodukter (som omfatter hjort og struds) tilberedes altid efter friskhed, sæson og tradition.

Blekinge food

Mandeltårtan kan du slappe af ved bredden af den rislende blå å, mens du spiser nybagt brød, bagværk eller kager. På fastlandet ligger også Villa Vassen, den ældste restaurant i Blekinge, som serverer autentiske retter fremstillet af lokalt producerede ingredienser. Nyd din mad, og overnat på dit værelse i nærheden eller på din forankrede båd i en af gæstehavnene. Afslut dit måltid med at nippe til et glas vin med udsigt til en fantastisk lilla solnedgang, hvor du for alvor kan opleve Blekinges magiske farver!

Blekinge night