Jul Blekinge

Fira Jul i Blekinge: där landskap fylls med julstämning

Höstsäsongen går snabbt mot sitt slut och Blekinge förbereder en kalender fylld med julaktiviteter. Julmarknaderna fyller gatorna och torget i städerna, med mysiga dekorationer och varmt juleljus, och alla dess slag av julkonserter och utställningar kommer att äga rum under veckorna fram till juldagen. Välj Blekinge som ditt resemål inför jul och njut av allt som regionen har att erbjuda: ta en julshow på en av städernas teatrar, Ronneby Brunn eller på Karlskrona Arena, boka ett traditionellt julbord, upplev en av regionens unika julfiranden, som en julparad eller julsafari, eller promenera längs de små mysiga julboderna på de otaliga julmarknaderna som finns i hela regionen för att hitta unika små julgåvor som skapar rätt julstämning.

Jul Blekinge

Julsäsongen lovar stora överaskningar i år. Ronneby Brunn, regionens bästa och mest välkända resort och nöjesanläggning, kommer att presentera en julshow som inkluderar välkomstglögg och julbord, i ett paket med en spektakulär ”Snowshow” följt av musik och dans. Paketet kan köpas med boende, frukost och spabehandlingar för att få fulländad vistelse.

Den 26 november besöker två av Sveriges mest välkända artister Karlskrona Arena, Robert Wells och Sofia Källgren, som spelar populär vintertidsmusik medan Karlskrona Konserthusteater är värd för en egen julkonsert den 28 november. Andra julshower kommer att äga rum under de närmaste veckorna, inklusive den kända familjen Altefur julkonsert den 15 december i Trefaldighetskyrkan som uppträder för elfte året i rad.

Jul Blekinge

För lite julshopping, besök en av de fantastiska julmarknaderna som äger rum hela regionen. Vissa kommer inte att vara längre än en helg, som i Bubbetorp den 9-10 december, Törneryd den 24-26 november eller Ljungsleds Plantskola i Karlshamn. Andra, julmarknader är Hantverksboden i Karlshamn, som äger rum vid olika tidpunkter med start den 3 december och slutar den 16 december.

Jul Blekinge

Andra Blekinge-evenemang kommer också att äga rum under december månad. Detta inkluderar populära Kustvägens Julsafari som går från Torhamn till Kristianopel, med gott om inslag av julshopping. Andra välbesökta evenemang är julmässan på Tjärö, eller tomteparaden i Karlshamn den 3 december, och en fascinerande julskyltning. Även Barnens Julförberedelser i 1800-talsanda är ett populärt inslag inför julen på Blekinge Museum. Men även efter jul forsätter julfirandet med nyårskonsert av Karlshamns kammarkör samt en revymix som pågår fram tills den 12 januari.

Jul Blekinge

Med så många juilaktiviteter som pågår i Blekinge så är detta platsen att besöka om ni vill uppleva en riktigt jul. Läs mer om att fira jul i Blekinge:

Blekinge Christmas