Karlskrona: et naturparadis for børn

Med inspiration fra Venedig og Rom grundlagde Karl XI Karlskrona i år 1680. Vores smukke by har flere ligheder med netop Venedig som købstad. Karlskronas bymidte ligger flere kilometer ude i skærgården og er udnævnt af UNESCO til verdensarv. En indlysende bonus, når du som besøgende kommer til vores skønne by, er at Karlskrona er Sveriges mest solbeskinnede by. Militærhistorien og med status som landets eneste flådebase giver byen en særlig og spændende karakter. Krudthus og fæstninger udgør en spændende kulisse sammen med de gule farver, hvide sejl og en eller anden ubåd, som du kan se i vandet omkring byen.

Bild: Visit Karlskrona

Karlskrona ligger i Sveriges sydligste skærgård og består af 1.650 øer, holme og skær – fra Hasslö i vest til Utlängan i øst. Skærgården er det perfekte sted at slappe af og lade batterierne op, alene eller i selskab med andre. Ingen krav, ingen pligter – bare være til.

Karlskrona Utklippan

Bild: Visit Karlskrona

Karlskrona har en fascinerende atmosfære, som mange besøgende bliver så imponeret af, at selveste UNESCO tilføjede byen på verdensarvslisten i 1998. Der findes mange skønne steder at gå på opdagelse i, og det er bedst at udforske øerne og deres hemmeligheder på en bådtur i skærgården. Drottningskär Kastell dateres tilbage til 1600-tallet og anses for at være en af Sveriges mest bemærkelsesværdiege historiske fæstninger. Sammen med den er det berømte Kungsholms Fort et besøg værd med sin cirkelformede havn.

Karlskrona Kungsholm

Bild: Visit Karlskrona

Et naturparadis for børn

Hvi du vil være aktiv og nyde naturens underværker ved at løbe, cykle eller padle, finder du mange muligheder i Karlskronas smukke landskab, især om sommeren. Camping er den bedste måde at nyde den afslappende atmosfære i Sveriges vildmark på sammen med familien. Fordelskortet “Barnens roliga Karlskrona” giver dig et bredt udbud af rabatter og gode familieaktiviteter. Du kan købe det på turistbureauet, og det gælder et helt år, hvis der skulle blive brug for det.

Karlskrona

Bild: Visit Karlskrona

Blandt alle de aktiviteter, som tilbydes gennem “Barnens roliga Karlskrona”-kortet, findes perlen i Karlskronas skærgård, Dragsö Camping. Dette er en firstjernet moderne campingplads i hjertet af Blekinges skærgård, hvor du kan nyde havet og de fantastiske landskaber på øerne. I ferieperioden tilbydes et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien.

Karlskrona

Bild: Visit Karlskrona

Aktivitetslederne organiserer masser af sjove aktiviteter, herunder spøgelsesjagt, sandslotskonkurrencer, grillaften for unge og meget mere. På Dragsö Camping kan I også leje cykler og tage på tur langs den fantastiske svenske kyst. Den nærliggende strand Saltö er en af Karlskronas bedste badesteder. Efter en tur i vandet kan I besøge Blekinge Museum i nærheden, hvor børn kan udforske udstillingerne på egen hånd med sjove opgaver, der løses undervejs. At tilbringe en hel dag på Barnens Gård er endnu et spændende eventyr for hele familien. Her findes masser af aktiviteter som f.eks. den store vandpark eller en gård fyldt med dyr som geder, høns, kaniner og grise. Børnene vil elske at fodre og tage hånd om alle dyrene på gården.

Karlskrona Barnens Gård

Bild: Visit Karlskrona

Karlskrona har en lang liste af fine hoteller, men hvis I vil udnytte enestående tilbud og spare en hel del penge, uden at gå på kompromis med kvaliteten og oplevelsen, så bestil værelse på Scandic Karlskrona. Et hotel, som ligger smukt ved vandet på øen Trossö, bare nogle få minutter fra alle attraktionerne i Karlskrona. Fra tidlig morgen kan I nyde den fantastiske udsigt fra vinduet og en fin morgenbuffet på den dejlige terrasse. Hvis I rejser som familie, så tilbyder Scandic Karlskrona gratis logi for børn under 13 år. Børn er altid velkomne der. Hotellet udvikler stadig nye måder at give børnene den oplevelse, de fortjener. Alle børn får en gave ved check-in, og der er børnekanaler på alle værelser.

Karlskrona

Bild: Visit Karlskrona

Med så meget at tilbyde er Karlskrona årets højdepunkt i ferieplanerne i år.

Utvald bild: Visit Karlskrona