Karlskrona

Karlskrona: en pärla mitt i skärgården

Med inspiration från Venedig och Rom lade Karl XI grunden för Karlskrona år 1680. Vår vackra stad har flera likheter med just Venedig som stad. Karlskronas stadskärna befinner sig flera kilometer ut i skärgården och är utnämnd av UNESCO till en världsarvsstad. En självklar bonus när du som besökare kommer till vår vackra stad är att Karlskrona är Sveriges soligaste stad. Militärhistorien och med status som landets enda flottbas, ger staden en speciell och spännande karaktär. Kruthus och befästningar utgör en spännande bakgrund tillsammans med gula färjor, vita segel, och en och annan ubåt, som du kan se i vatten kring staden.

Karlskrona är belägen i Sveriges sydligaste skärgård och består av 1 650 öar, kobbar och skär – från Hasslö i väster till Utlängan i öster. Skärgården är en perfekt plats för att koppla av och ladda batterierna, själv eller tillsammans med nära och kära. Inga krav, inga måsten – bara vara.

Karlskrona Utklippan

Utklippan

Karlskrona har en fascinerande atmosfär som många besökare har imponerats av, så även UNESCO som adderade staden till världsarvslistan 1998. Det finns många vackra platser att upptäcka, och det bästa sättet att utforska öarna och deras hemligheter är att ta en båttur ut i skärgården. Drottningskär Kastell dateras tillbaka till 1600-talet och anses vara en av Sveriges mest anmärkningsvärda historiska befästningar. Tillsammans med den är det berömda Kungsholms Fort värt ett besök med sin cirkulära hamn.

Karlskrona Kungsholm

Kungsholms Fort

Ett naturparadis för barn

Om ni vill vara aktiva och njuta av naturens underverk genom att springa, cykla eller paddla, hittar du gott om möjligheter i Karlskronas vackra landskap, speciellt på sommaren. Camping är det bästa sättet att njuta av den avkopplande atmosfären i Sveriges vildmark tillsammans med din familj. Förmånskortet “Barnens roliga Karlskrona” ger dig ett brett utbud av rabatter och goda familjeaktiviteter. Du kan köpa det på Turistbyrån och det gäller under ett helt ett år om så skulle behövas.

Karlskrona

Bland alla de aktiviteter som erbjuds genom “Barnens roliga Karlskrona”-kortet så hittar ni pärlan i Karlskrona skärgård, Dragsö Camping. Detta är en fyrstjärnig modern camping i hjärtat av Blekinge skärgård där du kan njuta av havet och de fantastiska landskapen på öarna. Under semesterperioden erbjuder det ett brett utbud av aktiviteter för barn och familjer.

Aktivitetsledarna organiserar mängder av roliga aktiviteter, inklusive spökjakt, sandslottstävlingar, grillkvällar för ungdomar och mycket mer. På Dragsö Camping kan ni också hyra cyklar och ta en tur längs den fantastiska svenska kusten. Den närbelägna stranden Saltö är en av Karlskronas bästa badplatser. Efter ett bad så kan ni på nära avstånd besöka Blekinge Museum, där barn kan utforska utställningarna på egen hand med roliga uppgifter att lösa på vägen. Att spendera en heldag på Barnens Gård är ett till roligt äventyr anpassat för hela familjen. Här hittar ni massor av aktiviteter, som den stora vattenparken eller en gård fyllt av djur som getter, höns, kaniner och grisar. Barnen kommer att älska att mata och ta hand om alla djur på gården.

Karlskrona Barnens Gård

Karlskrona har en lång lista på fina hotell, men om ni vill utnyttja unika erbjudanden och spara en hel del pengar, utan att tumma på kvalitet och upplevelsen så bokar ni rum på Scandic Karlskrona. Ett hotell som ligger vackert beläget vid vattnet på ön Trossö, bara några minuter ifrån alla attraktioner i Karlskrona. Från tidig morgon kan ni njuta av en hänförd utsikt från fönstren samt en fin frukostbuffé på den unika terrassen. Om ni reser med familj, så erbjuder Scandic Karlskrona fri logi för barn under 13 år. Barn är alltid välkomna hit. Hotellet utvecklar ständigt nya vägar för att barnen skall få den upplevelse de förtjänar. Samtliga barn får en gåva vid incheckning och barnkanaler är tillgängliga på samtliga rum.

Karlskrona

Med så mycket att erbjuda är Karlskrona årets höjdpunkt i semesterplaneringen i år.